بیماران سرطانی باید برنامه غذایی داشته باشند  اگر بیماران از برنامه غذایی سالمی برخوردار باشند، ضمن جلوگیری از انهدام بافت‌های بدن، توان بیشتری در برابر درمان خواهند داشت. فعالیت بدن و سوخت و ساز سلول به برنامه غذایی سالم نیاز دارد. این برنامه غذایی و تغذیه سالم برای بیماران سرطانی بسیار مهم و حیاتی است. اگر بیماران از برنامه غذایی سالمی برخوردار باشند، ضمن جلوگیری از انهدام بافت‌های بدن، توان بیشتری در برابر درمان خواهند داشت. غذای سالم‌ می‌تواند به بازسازی بافت‌های بدن یاری برساند و سیستم ایمنی را تقویت کند. بیمارانی که تغذیه خوبی دارند به راحتی عوارض بیماری را تحمل می‌کنند. تامین کالری کافی و پروتئین لازم برای بدن، درمان بیماری را سرعت می‌بخشد. بیماران نباید از خوردن غذاهای جدید بترسند. در بعضی موارد غذاهایی که پیش از این به نظر خوشمزه نمی‌آمدند به هنگام درمان، مزه مطبوعی پیدا می‌کنند. به علا‌وه، بیماران باید با کارشناس تغذیه خود مشورت کنند و از پیشنهادهای او برای تهیه برنامه غذایی خود کمک بگیرند. همچنین به هنگام سفر با خودشان غذاهای سرد داشته باشند تا نیازی به خوردن غذای رستوران نباشد و غذا را طوری تهیه کنند که به راحتی قابل خوردن باشد. ممکن است حس بویایی یا چشایی بیماران به هنگام بیماری یا درمان تغییر کند. به طور مثال، غذاهای پر پروتئین مثل گوشت ممکن است مزه‌ای تلخ پیدا کند اما بیماران باید بدانند که تغییرات مزه و بوی غذا پس از پایان درمان برطرف خواهد شد. شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و مشکلات دندانی نیز به تغییراتی در حس بویایی و چشایی منجر می‌شوند.  بیماران باید دقت کنند اگر به زخم دهان، لثه و یا آسیب مخاط حلق دچار شدند با پزشک، پرستار و یا کارشناس تغذیه خود صحبت کنند تا راه‌های مناسبی برای کمک به آنان ارائه شود. روش خاصی برای جلوگیری از تغییرات بویایی یا چشایی وجود ندارد چون هر فردی، تاثیر متفاوتی از بیماری و درمان آن را می‌پذیرد. ● اما چند نکته است که می‌تواند به حل این مشکلات کمک کند: ▪‌ غذاهایی انتخاب کنید که دوستشان دارید و مخصوص ذائقه شماست. ▪ به جای گوشت قرمز مثل گوشت گاو که بو و مزه زیادی دارد، از گوشت مرغ و ماهی ، تخم مرغ و محصولات لبنی کم مزه استفاده کنید و برای بهتر شدن مزه گوشت، مرغ یا ماهی، آنها را در مخلوط ماست و آبلیمو و یا آب میوه یا رب ترش و شیرین قرار دهید. ▪ از مقادیر کم ادویه مثل ریحان، پونه کوهی یا رزماری در غذا استفاده کنید. ▪ از موادغذایی ترش مزه مثل پرتقال و لیموترش که مزه بیشتری دارند استفاده کنید. البته اگر زخم دهان یا حلق دارید غذاهای ترش موجب درد و آزار شما خواهد شد. ▪ نهایتا در صورتی که حس بویایی شما دچار مشکل شده است دستگاه تهویه آشپزخانه را روشن کنید تا بوی غذا در فضای خانه پخش نشوید.مصرف اسیدهای چرب امگا-3 کارایی شیمی‌درمانی را افزایش می‌دهد  بیماران می‌توانند با گنجاندن مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا-3 در رژیم غذایی خود، تاثیر شیمی درمانی و یا اشعه درمانی را به نحو مؤثری افزایش دهند.  ماده امگا-3 غیر از افزایش تاثیر درمان، از رشد و گسترش تومورها در بدن نیز جلوگیری می‌کند.